Ype en Zafirah van de Lits met de oortjes erop naar tweespan overwinning

Ype en Zafirah met Albert Minkema (Foto: Johanna Faber)

In de voorjaarsvakantie zorgt het, in het Fries Congrescentrum Drachten gevestigde team van 4Horses,voor een afwisselende Hippische week. In combinatie met een mini-marathon werden in een hele gemoedelijke sfeer op zaterdagmiddag 15 februari een paar mooie tuigrubrieken gepresenteerd.

Natuurlijke bewegingsvorm

De kick-off was voor de nieuwelingen. Paarden die in het enkelspan nog geen winstpunten hebben behaald. De helft van deze groep deed afgelopen winter ook al mee aan de Horses2fly KFPS sportcompetitie. Sybren Minkema met Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464) en Hendrik Eppinga met Wimer fan Kipenburg (Fonger 478) maakten de meeste indruk. ‘De natuurlijke beweging van Wimer sprak ons heel erg aan’, aldus de jury die uiteindelijk toch voor Ytse fan Wylgster Pragt koos als winnaar omdat Wimer het tijdens het overrijden eventjes liet zitten.

Ytse fan Wylgster Pragt (Foto: Johanna Faber)

Super voorbeen van Sven B.

Sven B. (Wimer 461) gereden door Sofi Väisänen was vrijwel direct bij binnenkomst in de limietklasse een opvallende combinatie en liep er eigenlijk de hele wedstrijd met kop en schouders boven uit. De hengst imponeert heel sterk door zijn front maar zeker ook door zijn ruim wegzettende voorbeen.

Indrukwekkende ereklasse

De ereklasse was zonder meer de meest indrukwekkende rubriek met een enorm sterke kopgroep. Ook de jury had het niet gemakkelijk en liet zelfs de arbiter de winnaar bepalen. De strijd ging hier vooral tussen MGPNGP Mario fan Bokkum (Jasper 366) met Sybren Minkema en diens broer Albert Minkema met de supergaande Melle van de Lits (Wimer 461). Beide heel imponerend in front en voorbeengebruik. De arbiter koos uiteindelijk voor Mario fan Bokkum. Ook in de damesklasse pakte Mario fan Bokkum de winst met Sofi Väisänen aan de leidsels.

Attent dubbelspan van Albert Minkema

Bij de tweespannen waren Ype van de Lits (Maurits 437) en Zafirah van de Lits (Hessel 480) nu nog een maatje te groot voor de spannen van Augustinus Hoekstra en Pieter Okkema. Maar zonder meer alle drie spannen met potentie. ‘Het span van Minkema liep er wat ons betreft uit’, aldus de jury. ‘Mooi in front, attent de oortjes erop, goede knieactie, tactvol en in het achterbeen sterk.’

Vorig artikelDubbelslag voor Bennie van Es: Yalke van ‘n Elsmos en Tizian fan Ass Fries indoorkampioenen
Volgend artikelNynke Veldhuis en Femmie fan S. dagtopper indoorkampioenschap mennen