Ypke van ’t Witven (Ulbrân 502) wint veulenkeuring Hasselt (B)

Foto: AJPicturesVerpoorte

Op zondag 18 juni was Belgie op zijn best op de veulenkeuring in Hasselt. Zwoel weer met af en toe enkele verfrissende regendruppeltjes, stoofvlees met frietjes, een gezellige sfeer en bovenal veulens die het beste van zichzelf toonden in de keuringsring! Dit jaar vond de veulenkeuring plaats in de provincie Limburg, in de prachtige manège Woutershof te Kuringen. De KFPS-juryleden van dienst waren Wieneke Blom en Jolanda Slootjens die erg verheugd waren over het aanwezige jong geweld.

5 veulens een eerste premie

Van de 15 aanwezige veulens ontvingen liefst 5 veulens een oranje lintje waaronder één hengstveulen en vier merrieveulens.
De vier merrieveulens worden dan ook uitgenodigd voor het Belgisch kampioenschap op de jaarlijkse Belgische fokdag te Ternat op 20 augustus. Met nog enkele maanden tijd om verder uit te groeien aan moederszijde, belooft dit wat voor de toekomst!

008 Wolf van den Hooie (Bernard van den Hooie x Take 455) van eigenaar Roland Vanrie uit Beernem kon als enige hengstenveulen het oranje lint veroveren. Dit hoogbenig en langgelijnd veulen werd geprezen omwille van zijn edel hoofd en mooie houding met souplesse in de draf. In stap miste hij wat ruimte en eerst wat tact, maar bij elke ronde kon hij de jury meer overtuigen!

013 Wiep van de lage Rielen (Teun 505 x Folkert 353) in eigendom van Bert Cornelis uit Lichtaart, overtuigde met veel rastype, een luxe hoofdje en mooie hals. De romprichting was positief met een actieve stap. In draf vertoonde de mooie Wiep eveneens veel ruimte.

018 Wenka van ‘t Wilbroek (Tymen 503 x Beart 411) haalde het oranje lintje binnen met haar verticale hals, correct beenwerk en heel goede houding met schakelend vermogen in de draf. Opnieuw een geslaagde keuring dus voor eigenaar Rik Meeus uit Arendonk!

Succes voor de familie Rommens

De familie Rommens uit Retie beleefde een overgetelijke keuringsdag aangezien beide merrieveulens die meegereisd waren uit Retie een eerste premie kregen !
014 De langgelijnde Zarina van ‘t Witven (Ulbrân 502 x Beart 411) bewoog gezwind door de keuringsbaan. ‘De draf vertoonde veel ruimte met een opvallend schakelend vermogen’, aldus Wieneke Blom.
015 De hoogbenige Ypke van ‘t Witven (Ulbrân 502 x Norbert 444) heeft een mooie bovenlijn en werd omwille van goede stap en draf het meest complete veulen bevonden door de jury en kon dan ook het lint van beste veulen veroveren!

 

Vorig artikelTweede selectiewedstrijd Young Friesian competitie: op weg naar de finale
Volgend artikelPodium kleurt zwart bij districtkampioenschap Noord: dubbelslag voor Udo de Haan