Z-Friezenteam Groningen op Hippiade: ‘We mikken op top 3 klassering’

Het Z-Friezenteam Groningen na hun overwinning op de Hippiade 2018

Het Z-Friezenteam uit Groningen is erop gebrand om zaterdag 31 augustus tijdens de Hippiade in de top van het klassement te rijden met hun kür op muziek.

Mikken op top 3

Vorig jaar wonnen ze. ‘De concurrentie is groter geworden’, aldus commandant Michella Kloosterman. ‘Maar we mikken wel op een top 3 klassering.’ Tijdens de Groninger kampioenschappen scoorden ze al dik 70% met hun nieuwe kür. ‘Dat hopen we in Ermelo ook te halen’, geeft Michella aan. ‘We hebben een ervaren team, de paarden passen goed bij elkaar en we gaan ons best doen om te laten zien wat we kunnen.’

Leuke kür, supergave muziek

Het team heeft de afgelopen weken serieus werk gemaakt van de voorbereidingen. De nieuwe kür hebben ze op drie verschillende evenementen geoefend. ‘Die zit er goed in. Het is een leuke kür met supergave muziek én een hoge moeilijkheidsgraad’, geeft Michella aan, terwijl ze toevoegt dat ze de week voor de Hippiade nog een keer bij Esther Liano langs zijn geweest. ‘Ze heeft ervaring met het rijden in teamverband en het geven van shows. Ze heeft ons geholpen de harmonie van het geheel te perfectioneren en nog meer synchroon rijden. Kleine dingetjes die het verschil maken.’ Zaterdagmorgen om 9.30 uur rijdt het Z-Friezenteam hun proef, rond 13.00 uur hun kür op muziek.

Hippiade met record aantal Friese paarden

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt in Ermelo de Hippiade dressuur verreden. Naast het Z-Friezenteam zijn er maar liefst 39 combinaties met Friese paarden op de startlijsten van de verschillende dressuurklassen te vinden, plus nog een flink aantal viertallen.

Het is allemaal te zien op de livestream bij clipmyhorse.tv

Klik hier door voor de startlijst dressuur tijdens de Hippiade

 

 

 

Vorig artikelDouwe van R. noteert 65,588 in tweede Prix St. Georges
Volgend artikelHippiade: Nynke Mulder en Afke Weidenaar in top 5