Hengstenkeuring vol met Friese paarden én nieuws

De Hengstenkeuring op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari is van begin tot eind gevuld met Friese paarden. Het programma start op donderdag en vrijdag om 9.30 uur. Op zaterdag begint het om 9 uur en tot het einde, rond half 6, is er continue wat te beleven op de televisie bij Omrop Fryslân en de internet livestream die te volgen is via Phryso.com en omropfryslan.nl.

Vooraf opgenomen

Een aantal items die de komende dagen over het beeldscherm voorbij gaan komen, zijn in de dagen voorafgaand aan de Hengstenkeuring al opgenomen. Dat was noodzakelijk om zaterdag corona-proof, en dus met een minimale hoeveelheid mensen, de keuring te kunnen maken en uitzenden. Het evenement gaat, zoals bekend, wel door, maar zonder publiek en eigenaren, en met inachtneming van strikte regels. In de hal zijn naast de paarden, hun begeleiders en voorbrengers een handvol mensen aanwezig die ervoor zorg dragen dat iedereen thuis de Hengstenkeuring kan volgen.

Geen pauze op zaterdag

De items die op zaterdag aan bod zullen komen – presentatie Sport Elite rubrieken, Grand Prix presentatie Tweespan ruiterteam, Paard en Fokker van het Jaar 2020 en meer – bleken tijdens de opnames al dermate leuk dat er van pauze op zaterdag inmiddels geen sprake meer is. Alle tijd wordt benut om het beeldscherm te vullen met zwarte parels.

Tweespan-clinic opleiding tot Grand Prix paard

Ook op donderdag en vrijdag, tijdens de tweede bezichtiging, wordt de pauze ingevuld door een clinic gegeven door het ruiterteam van Tweespan. Onder deskundige begeleiding van Sybren Minkema zullen een aantal amazones met hun Friese paarden laten zien hoe de opleiding van het jonge Friese paard tot aan de Grand Prix niveau wordt opgepakt. De clinic zal bestaan uit drie delen, waarbij het laatste deel – met de Grand Prix paarden – ook op zaterdag te bewonderen zal zijn. In de rest van de pauze op donderdag en vrijdag hoeft u zicht ook niet te vervelen. Omrop Fryslân heeft een prachtige compilatie gemaakt van de kampioenen van de afgelopen jaren.

Het KFPS, Omrop Fryslân en vele anderen hebben hun uiterste best gedaan om – ondanks de alternatieve setting – ook deze Hengstenkeuring onvergetelijk te maken. De organisatie wenst u dan ook drie prachtige dagen!

Vorig artikelAftellen naar de HK met … Jolanda Slootjes
Volgend artikelCatalogus Hengstenkeuring zelf printen