Zelfverzekerde Jehannes 484 kampioen oudere hengsten HK 2021 (met video)

Jehannes 484 KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

Nee, niet de jeugdige Aarnold 471 die zich super liet zien. Ook publiekslieveling Alwin 469 hoorde niet bij de laatste twee oudere hengsten in de kampioenskeuring, ondanks dat hij zijn voorbeen weer ver vooruit gooide. Zelfs Tsjalle 454 kwam er ondanks een prima presentatie zelfs niet aan te pas. Ook Michiel 442 die wel weer de handen op elkaar kreeg, kwam niet tot de laatste twee behoorde.

Spannende finale, aan elkaar gewaagd

Het waren Jehannes 484 en Nane 492 die als laatste twee oudere hengsten overbleven en streden voor het kampioenschap. ‘Een hele spannende finale, de beide hengsten zijn heel erg aan elkaar gewaagd’, gaf juryvoorzitter Sabien Zwaga aan. Het was hoorbaar een lastige beslissing, de eerste keer op deze dag. ‘Jehannes 484 met veel rasuitstraling, heel correct en langgelijnd’, somde Sabien op. ‘Hij stapt goed, heeft een opwaartse lichaamshouding. Maar dat geldt ook voor Nane 492.’ Ze hield de spanning er nog even in. ‘Nane 492 gooit er in draf nog een schepje bovenop.’ De hengst had de laatste tijd te kampen gehad met een peesblessure en had dus wel de gunfactor. Maar die heeft Jehannes 484 ook…..

Meest constante presentatie

‘We hebben gekozen voor de hengst die in alle presentaties de meest constante prestatie liet zien’, verklaarde de jury bij monde van Sabien Zwaga. ‘Jehannes 484 wordt kampioen bij de oudere hengsten.’

Vorig artikelDedmer 519 overtuigend aan kop bij jongste hengsten (met video)
Volgend artikelTeun 505 mooiste jonge KFPS stamboekhengst (met video)