Zilveren Zweep voor Harmina Holwerda en Ruscherd fan Bokkum

Harmina Holwerda heeft met Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) de Zilveren Zweep gewonnen tijdens de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie dressuur op zondag 17 februari. Harmina en Ruscherd zetten met hun kampioenschap in de M2 de hoogste dagscore neer.

Veel paarden met ‘wauw’ factor
In Sonnega was het genieten in de hogere dressuurklassen. Friese paarden met heel veel kwaliteit, een fraaie constante aanleuning en lef in de galop, zo omschreef de jury de dressuurklassen van M tot en met ZZ Licht die op zondag verreden werden. Regelmatig deelden ze scores dik boven de 200 uit. ‘We zagen veel paarden met de ‘wauw’ factor’, omschreef Ellen van Gastel.

M1: wederom Isabelle Vroomans
Isabelle Vroomans haalde zaterdag met Vajen T. Horsea (Tymon 456) de Zilveren Zweep in de lichtere klassen binnen. Ook op zondag reed ze zich in de kijker. Ze won de klasse M1 met Jinte G. fan ‘e Rydwei (Uldruk 457) dankzij een heel netjes en ontspannen gereden proef. Afke Weidenaar kreeg met MGPNGP Maile fan Klaeiterp (Stendert 447) de reservetitel.

Z1 voor Saskia van der Wel met Stal Liano’s Thijs
In de M2 is elke jury al de hele competitie gecharmeerd van Harmina Holwerda en Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) die ook tijdens de finaledag met zijn imponerende front kampioen werd. Reservekampioen werd Monique van der Meij met Sandokan (Jasper 366). Saskia van der Wel won op de ervaren rug van Stal Liano’s Thijs (Beart 411) de klasse Z1, met Thea Dijkstra en de imponerende merrie Maartje fan Bangazathe (Tsjalle 454) als reservekampioen.

ZZ-Licht: nog een keer Harmina
Kampioen bij de Z2 werd Leonie Evink met Mees 497 (Tymon 456), die zich met een hele krachtige proef op zondag naar de eerste plaats reed. Reserve werd Miriam Hollander met Kop Jansen Johnny Cash (Tsjalle 454) die met hun score heel dicht bij Leonie en Mees kwamen.
Tenslotte was ook de ZZ Licht een prooi voor Harmina Holwerda, nu met alleskunner MGPNGP Mario fan Bokkum (Jasper 366).  Esther Liano met Pattaconk’s Hidde (Tsjalke 397) werden reservekampioen. De prille Friese regiokampioene Margriet Koopmans-Wiersma bezette met Ide K.W. (Maurits 437) de derde plaats.

Vorig artikelSubtop Sonnega: Hennie Roffel en Walt 487 noteren 73,313% in kür
Volgend artikelIsabelle Vroomans: ‘de partner voor Vajen wordt Tiede 501’