Zilveren Zweep voor Isabelle Vroomans met Vajen T. Horsea

Isabelle Vroomans en Vajen T. Horsea (Tymon 456) Foto: Johanna Faber

Vajen T. Horsea (Tymon 456) en Isabelle Vroomans hebben tijdens de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie op zaterdag 16 februari de Zilveren Zweep gewonnen. Haar dagscore van 72,25% in de L2 bezorgden Isabelle en Vajen de winst nipt voor Annemieke Wybenga met Wander W.A. (Wimer 461) die het kampioenschap in de B-dressuur binnenhaalde.

Lichtvoetige Vajen T. Horsea
De combinatie Isabelle en Vajen was het afgelopen jaar al bijzonder succesvol. Zo wonnen ze de Pavo Fryso Bokaal bij de 4-jarige merries en haalden ze een topscore van 87 punten in de IBOP. In Sonnega wist de lichtvoetig bewegende Vajen T. Horsea de eerste plek -waarmee ze de finale was begonnen- vast te houden en de zeer sterk bezette L2 winnend af te sluiten. ‘Wauw’ en ‘Genieten’, zo stond er onderaan het protocol geschreven.

Met harmonische proef kampioen B-dressuur
In de strijd om de Zilveren Zweep kreeg Isabelle de meeste concurrentie van de kampioene uit de B-dressuur. Die werd gewonnen door Annemieke Wybenga met Wander W. A. (Wimer 461), stmbnaam Wander van de Warrebosk. Ook zij had zaterdagochtend de beste papieren en bevestigde haar kampioenschap met een harmonisch gereden proef.
In de klasse L1 was het tot op het laatst heel spannend. Mayken Lenting met Tiësto van ‘t Boshuys (Bente 412), stmbnaam Teun Stal Vlakwater, had dankzij prima voorrondes een tweede plaats voordat de finale begon. De proef in Sonnega telde voor 60% mee in de totaaluitslag en dankzij een heel ontspannen beeld reed Mayken naar het kampioenschap.

 

 

Vorig artikelKarin Vermeulen wint Tinnen Menner in Horses2Fly KFPS Sportcompetitie mennen
Volgend artikelSubtop Sonnega: Hennie Roffel en Walt 487 noteren 73,313% in kür