Zusjes Hoogeveen: ‘onze vader wilde alleen maar Friese paarden sponsoren’

Amber en Esmee Hoogeveen met hun paarden MGPNGP Nina fan Up to Date Kroon en Hedwich fan de Greidpleats (Foto: Alice Booij)

Ze rijden als junioren mee in het Mei Grand Prix Nei Grand Prix (MGPNGP) project en krijgen elke vier weken les van de MGPNGP-senioren Marsja Dijkman en Harmina Holwerda. ‘We willen zo hoog mogelijk in de dressuursport komen’, vertellen Amber en Esmee Hoogeveen.

Friese paarden met fijn karakter
De zusjes zijn 19 en 21 jaar oud en wonen in Harlingen. Het paardrijden zit niet in de familie, dus toen Amber en Esmee aangaven de paardensport in te willen nam hun vader een duidelijk besluit. ‘Hij wilde alleen Friese paarden sponsoren, vanwege hun fijne karakter.’ Dat kwam goed uit, want de dames zijn helemaal ‘gek’ van Friese paarden. Ze hebben hun merries MGPNGP Hedwich fan de Greidpleats (Wobke 403) en MGPNGP Nina fan Up to Date Kroon (Anders 451) zelf opgeleid en komen inmiddels uit in de M2 en Z1 dressuur.

Vier getalenteerde dames in MGPNGP
Binnen MGPNGP krijgen ze de kans zich verder te scholen in de dressuur. ‘Een buitenkans’, noemen Esmee en Amber het en dat onderschrijven ook de andere twee getalenteerde dames in de selectie: Pietie van den Berg en Afke Weidenaar. In Phryso van februari vertellen ze alle vier over hun ervaringen met het MGPNGP project.

Vorig artikelGefeliciteerd Prinses Beatrix!
Volgend artikelWie gaat er met het KFPS mee naar het Fhana jubileumfeest?