Boet 516 en Arent 515 verdienen plek in kampioenskeuring (met video)

Boet 516 KFPS Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

Niemand minder dan Boet 516 was de aanvoerder van rubriek 7 met de stamboekhengsten die vanaf dekseizoen 2020goedgekeurd zijn. Samen met Arent 515 mag hij zich melden bij de kampioenskeuring bij de jonge hengsten.

Arent 515
KFPS Hengstenkeuring 2021
© DigiShots

Hengsten met wat spanning

Het was een rubriek die lastig te plaatsen was. ‘De hengsten hadden veel spanning en daarmee komt de beweging onvoldoende uit de verf’, lichtte Sabien Zwaga toe, voorzitter van de jury. Toch was het rastype, veel behang en de fraaie voorhand van Boet 516 goed voor een eerste plaats. ‘Hij heeft een goede stap en een hele fijne draf met goede verruiming’, lichtte Zwaga toe.
Arent 515 kwam er snel achteraan, met jeugd, luxe en een actieve stap. ‘Hij heeft een krachtig achterbeen en schakelt ook in de hoeken goed.’

Mooi voorbeengebruik

De luxe Auwert 514 kwam op de derde plek. Modern met goed beenwerk en een mooi voorbeengebruik. Waander 512 had nogal last van spanning, maar liet desondanks veel bravoure, afdruk en uitstraling zien.
Wibout 511 is groot, heeft veel vouw in het achterbeen, maar kwam in lichaamsgebruik wat tekort tonen. Heel Australië heeft Bastiaan 510 – twee keer zo oud als zijn collega’s in deze rubriek – aangemoedigd. Zijn debuut als stamboekhengst op de Hengstenkeuring was een succes met een goede stap en een fijne draf. Wolter 513 sloot de gelederen met voldoende ras en droge benen.

Vorig artikelPaard van het Jaar 2020: Wirdmer fan‘e Boppelannen
Volgend artikelTuigseizoen begonnen op Hengstenkeuring 2021