Stal Sibma en Dekstation Gaasterland goed voor elf Sterren

Hendrina fan Kippenburg Ster (Markus 491 x Mewes 438) Foto: Johanna Faber

De locatiekeuring op woensdag 12 mei leverde elf Sterren met een tweede premie op. Zes bij Dekstation Gaasterland en vijf bij Stal Sibma.

Broer en zus Ster

Juryleden Jan Hellinx, Popke van der Meulen en Piet Bergsma waardeerden in Oudemirdum de driejarige Hendrina fan Kippenburg (Markus 491 x Mewes 438) met een Ster en even later ook haar één jaar oudere volle broer Fedde fan Kippenburg.
Bij de driejarigen liep ook de langgelijnde I-Lussie Oet Oale Kloosterveen (Jehannes 484 x Maeije 449) naar een Ster. In haar beweging kan ze nog aan souplesse winnen, maar met haar takt, ruimte en houding wist ze te overtuigen.
De luxe vierjarige Dycke fan ‘e Breewar (Eise 489 x Tsjalke 397) draafde met veel beentechniek en een goede houding naar haar Sterpredicaat. Ook de vierjarige Fetske fan de Munnikeleane (Fonger 478 x Andries 415) werd Ster. Fetske is een volle zus van Albertje fan de Munnikeleane, die derde werd in de Friesian Talent Cup. De inmiddels vijfjarige Albertje verdiende naast Ster ook een AAA score in haar ABFP. Ook Fetske overtuigde in haar beweging, met veel actie in draf, en ruimte, kracht en takt in zowel stap als draf.
De rastypische Bonne von Ihlow (Jehannes 484 x Doaitsen 420) met zijn luxe hoofd, stapte en draafde met veel lossigheid door de baan en verdiende daarmee het rode lint.

Vijf Sterren bij Stal Sibma

Bij Stal Sibma werden vijf Sterren uitgereikt: twee driejarigen, twee stamboekmerries en één ruin kregen promotie. Van de vijf waren er twee nakomelingen van Nane 492. De driejarige hoogbenige Hinkelien V.D.S. (Nane 492 x Lolke 371) combineert een goed rastype met een ruime en taktmatige stap. In draf mocht ze meer souplesse laten zien, maar ze had veel balans en een sterk gebruik van het achterbeen. Ook halfzuster Famke fan Steendans (Nane 492 x Olof 315) had veel behang, stapte makkelijk met veel ruimte en lossigheid. In draf mocht ze meer ondertreden, maar showde een goede houding.
De tweede driejarige met een Ster tweede premie was Grietje V (Alke 468 x Onne 376). In haar eerste omloop was de merrie te onrustig om te beoordelen, aan het einde van de keuring volgde de tweede poging en met succes. Met meer rust toonde Grietje haar mooie front, haar ruime stap met voldoende afdruk, haar iets lichte bespiering in de rug, maar ook haar krachtige, opwaartse draf waarin ze makkelijk kon schakelen. Als driejarige kreeg Atsje van Augsbuurt (Hette 481 x Sape 381) geen premie, inmiddels twee jaar later en voorzien van positieve testcijfers in haar ABFP, wist de rastypische Atsje haar Ster te bemachtigen. Met veel behang en een goede draf was ruin Dymer fan Stal Sibma (Maurits 437 x Dries 421) de vijfde Ster bij Stal Sibma.

Klik hier voor de uitslag van de locatiekeuring bij Stal Sibma

Klik hier voor de uitslag van de locatiekeuring bij Stal Gaasterland

Vorig artikelWK Jonge Dressuurpaarden: Startlijsten observatietrainingen bekend
Volgend artikelPleegmerries van Margé Emmens bieden moederloze veulens toekomst