Alrako KFPS selectiewedstrijd Panningen: dubbele winst voor Demi van Nuys, Chaline Hensen en Shannon van Manen

Demi van Nuys en Rob van de Demro Stables (Tsjalle 455)

De selectiewedstrijd voor het Alrako KFPS dressuurkampioenschap op zondag 3 juli in Panningen leverde in de gecombineerde klasse van de Z2-dressuur en de ZZ Licht twee maar de winst op voor Demy van Nuys met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454)  en daarmee lijkt ze zeker te zijn van een plek in de finale. Joyce Paijmans-Wessels haalde met Harko K (Sake 449) in de ZZ-licht de tweede hoogste score.

Chaline en Bieke koersen af op finaleplek

In de Z1-dressuur was de top 2 tweemaal gelijk. Chaline Hensen haalde met Bieke (Alwin 469) de winst binnen met 244,5 en 238 punten en daarmee verstevigde ze de koppositie die ze in het tussenklassement heeft en is ze zeker van een finaleplek. Esmeralda Thoonen volgde met Sabina G.R. (Stendert 447). In de gecombineerde rubriek van M1 en M2 lagen de combinaties dichter bij elkaar. Marije van Velthoven won met Rinske (Teeuwis 389) een proef, Theo Meijs met Florian van de Morgenzon (Beart 411) de andere. Judith Boerstal-van de Lockand kwam met Tara (Bartele 472) tweemaal op de tweede plaats.

Sterk beztte klasse L

De klasse met L1- en L2-dressuur was goed gevuld en de competitie stevig. Shannon van Manen wist met Graaf (Meinte 490) een proef op haar naam te schrijven. De andere proef deelde ze de koppositie met Elain van Duijn met Nanna (Harmen 424) die hetzelfde aantal punten liet noteren, maar dan in de L2.
In de B-dressuur won Nele Vanderlocht met Hanneke van de Spekebeemden (Eise 489), en ook Anne Kooymans met Fien van ‘t Lansink (Markus 491) haalde een

Tussenstand

Op de website van het Dressuurkampioenschap Friesch paard staat een tussenstand. Na de wedstrijd in Panningen volgen er nog vijf selectiemomenten voor de finale die op zondag 18 september 2022 in Ermelo zal plaatsvinden.

Vorig artikelEelkje Ruiter: ‘We trainen hem vooral op lossigheid en lenigheid’
Volgend artikelMargriet van Dijk M1 Fries reservekampioen: ‘Heel gaaf om op het NK te mogen rijden’