Keuren in Mexico: Isabela CA (Meinte 490) Ster en kampioen

Kampioen Isabela CA Ster (Meinte 490 x Norbert 444) en reservekampioen Vien fan 'e Boerestreek Kroon AAA (Bartele 472 x Beart 411)

De rastypische vierjarige Isabela CA (Meinte 490 x Norbert 444) werd kampioen op de Mexicaanse keuring op woensdag 23 maart in Jalisco. Isabela mocht wat langgelijnder, maar had hard beenwerk en verdiende haar Ster vooral dankzij haar beweging, licht Jan Hellinx die samen met Willem Sonnema de paarden in Mexico keurt toe. ‘De merrie presenteerde een taktmatige ruime, actieve stap, veel balans in draf met een sterk gebruik van het achterbeen.’

Isabela verdiende haar Ster vooral dankzij haar beweging.

Kroonmerrie reservekampioen

Haar eigenaar Criadero Rancho el Descanso had een goede dag. Ook de reservekampioen kwam uit hun stal. Kroonmerrie Vien fan ‘e Boerestreek Kroon AAA (Bartele 472 x Beart 411), gefokt door de familie Algra uit Ureterp, viel op met haar royale lange hals en correcte romprichting. Ze mistte wat bespiering en daarmee kracht in de draf.

Ook het jeugdkampioenschap was een één-tweetje voor Driadero Rancho el Descanso. Paulette Campero CA (Nane 92 x Uldrik 457) kreeg een eerste premie en werd jeugdkampioen. De hoogbenige twenter combineerde een royale voorhand met een actieve en taktmatige stap, ruime passen in draf met veel buiging in de gewrichten. Een bijgeschreven merrieveulen met een lichtvoetige draf en veel schakelend vermogen werd reserve jeugdkampioen.

Paulette Campero CA (Nane 92 x Uldrik 457) werd jeugdkampioen, met rechts de tweede premie reserve jeugdkampioen.

Rassige Cornelisz kampioen bij de hengsten

Bij de hengsten werden vier van de 13 Ster. De winst was voor Cornelisz van Lapinenburg Ster (Jehannes 484 x Andries 415), gefokt door de familie Boot en in eigendom van José Manuel Garcia Oseguera. ‘Een langgelijnde, hoogbenige hengst met een royale voorhand en een heel goed rastype’, omschrijft Jan. ‘Het beenwerk is wat grof, de stap ruim en ook in draf maakt de zesjarige ruime passen met een goed gebruik van de achterhand.’ De reservetitel was voor Karsten van Waberg (Tiede 501 x Andries 415) van Ganadería Hermanos Gomez, een driejarige Sterhengst met een luxe uitstraling. De stap is ruim, mocht wat losser door het lijf, maar met en een ruime stap en goed gebruik van het achterbeen in draf.

Vorig artikelIBOP : Hobke (Markus 491), Imke (Felle 422) en Baukje (Epke 474) Kroon
Volgend artikelLivestream KFPS College Tour online fokadvies – 24 maart 2022