68,421% voor Marc Peter Spahn en Elias 494 in Londen *video*

Marc Peter Spahn - Elias 494 CDI Lier 2022 © DigiShots

Een hele mooie prestatie zetten Marc Peter Spahn en Elias 494 zojuist neer op de London Olympia Horse Show. In de korte Grand Prix lieten ze een nagenoeg foutloze proef zien, die een geweldige score opleverde van 68,421%. Belangrijker wellicht: het duo zette het Friese paard geweldig op de kaart op het Britse continent. Elias stal de harten van het publiek en de commentatoren, die laaiend enthousiast waren over ‘that powerfull and willing horse’.

Superlatieven schoten tekort bij het tweetal dat de proeven van tekst en uitleg voorzag: ‘what a fabulous horse, he’s just a dream isn’t he’, en het publiek klapte uitgelaten toen de proef afgelopen was en Marc Peter met een brede glimlach naar hen zwaaide. Peter zelf zag er trouwens ook fantastisch uit in zijn blauwgrijze slipjas, het mag gezegd worden!

Bijna een PR

Het resultaat in  Londen leverde net geen persoonlijk record op op een internationale wedstrijd, al is stond deze keer de kortere versie en niet de ‘gewone’ Grand Prix op het programma. Alleen in Herning in 2020 was er een score van ruim 69%. En het kan nog beter; de zig-zag was wat rommelig en in de inzet van de piaffe aarzelend. Daar stonden prachtige verruimingen tegenover en de pirouettes draaide de dertienjarige zoon van Jorn 430 op een dubbeltje.

Morgenavond Kür

We kijken uit naar de Wereldbeker Kür op muziek, die morgenavond op het programma staat. De startlijst is nog niet bekend.

Kijk hier de Grand Prix terug.
Marc Peter en Elias beginnen op 58:00 minuten.

Live scores Wereldbeker Grand Prix London 

Foto: archief DigiShots

Vorig artikelUpdate Worldwide Friesian Tour: meer dan 100 inzendingen in een weekend
Volgend artikelPeter Spahn ‘übergelukkig’ met prestatie Elias 494 in London: ‘publiek geeft een score van 70%’