97 hengsten in tweede bezichtiging

De tweede bezichtiging van jonge hengsten vindt volgende week donderdag en vrijdag plaats als onderdeel van de jaarlijkse KFPS-hengstenkeuring. Tijdens de eerste bezichtiging in december hadden zich 112 hengsten gekwalificeerd. Hiervan zullen 97 hengsten acte de présence geven tijdens de tweede bezichtiging, één hengst meer dan vorig jaar. 15 hengsten zijn afgevallen na het röntgenologisch onderzoek of zijn om andere redenen door de eigenaar afgemeld. Vier hengsten hebben nog niet voldaan aan de eisen voor spermakwaliteit. Sinds vorig jaar is de regelgeving hiervoor aangepast. Bij aanwijzing hebben deze hengsten nog tot 15 mei de gelegenheid om aan de eisen te voldoen.

Livestream via omropfryslan.nl en phryso.com

Beide tweede bezichtigingsdagen beginnen ’s ochtends om 9.30. In verband met de Corona-maatregelen vindt de keuring zonder publiek plaats, maar zal via de live stream op de www.omropfryslan.nl en KFPS-site en Phryso.com te volgen zijn. De tweede bezichtiging bestaat net als vorig jaar uit een beoordeling aan de hand en aansluitend een veterinaire keuring.

In verband met de Corona-maatregelen zullen de aangewezen hengsten niet tijdens de Hengstenkeuring op zaterdag gepresenteerd worden. De aanwijzing en de toelichting erop, vindt per rubriek tijdens het rondstappen plaats.

Groepsindeling tweede bezichtiging HK2021
Stamboominformatie en fokwaarden deelnemers tweede bezichtigingHK2021

 

Vorig artikelAftellen naar de HK met … Stan Derksen
Volgend artikelAftellen naar de HK met … geluidsman Lieuwe Koopmans