Hengstenselectie in de VS: Remington, EFF naar voorrijdagen

De Hengstenkeuringscommissie is in Amerika druk doende met een eerste en tweede bezichtiging. Daarbij hebben Piet Bergsma en Corrie Terpstra de driejarige Remington, EFF (Mees 497 x Norbert 444) aangewezen voor de voorrijdagen 2024.

Uitbreiding hengstenselectie naar de VS

Twee dagen na het eindexamen van de nieuwe KFPS hengsten in Exloo zijn de KFPS inspecteurs in het vliegtuig gestapt om jonge hengsten in Amerika te onderwerpen aan een eerste en tweede bezichtiging. De uitbreiding van het hengstenselectietraject naar de VS is nieuw en heeft tot doel nieuw hengstentalent te scouten, met wellicht ook een wat andere bloedvoering.

Drie voorrijdagen, twee op video

De tweejarige Remington is gefokt en in eigendom van Annette Carpenter. De hengst kreeg met het doorlopen van deze eerste twee bezichtigingen een ticket voor de voorrijdagen, mits hij veterinair aan de sperma-, cornage- en röntgenologische eisen voldoet. De presentatie van de voorrijdagen wordt vastgelegd op video en beoordeeld door de HKC. De derde voorrijdag zal het moment van aanleveren voor het Centraal Onderzoek zijn. Dit Centraal Onderzoek zal, mits er voldoende deelname is, waarschijnlijk ook in de VS plaats kunnen vinden.

Veel front, gemakkelijk bewegen

De luxe Remington heeft veel front, mag wat sterker in de bovenlijn en heeft een lang kruis met een gewenste ligging, zo zagen Piet Bergsma en Corrie Terpstra. ‘Hij heeft ietwat stijl gekoot beenwerk dat van een goede kwaliteit is met een goede hoek in het achterbeen’, aldus Piet Bergsma. ‘Hij beweegt gemakkelijk en met veel souplesse.’

Halfbroer van Eebert

Remington is een zoon, de vierde, van Marieke van de Egberdinahoeve Ster Sport AA (Norbert 444 x Jasper 366). De 11-jarige merrie heeft vier nakomelingen gegeven waarbij Eebert van de Egberdina Hoeve Ster (Nane 492) met sportnaam Eebert DVN bekend werd vanwege zijn tuigtalent. Ook Marieke werd in Nederland in de sport uitgebracht, in 2016 werd ze tweede in de Pavo Fryso bokaal dressuur.

Vorig artikelModelmerrie Zamke (Thorben 466) wint in Colombia
Volgend artikelKeuren in Mexico: hengst Majesteit (Yme 507) Ster en dagkampioen